Merken

iStock_000054390424_Large

Er zijn een heleboel fabrikanten van fietsen, maar de bekendste zijn toch wel Gazelle, Sparta en Batavus. Deze Hollandse merken kent eigenlijk iedereen. Zij hebben allen een rijke historie en veel ervaring in het maken van fietsen. Door de jaren heen hebben zij hun fietsen steeds verbeterd, zodat de fiets niet slechts een vervoermiddel meer is, maar een perfect op het individu afgestemd accessoire.

Gazelle fietsen

De fietsen van Gazelle staan voor comfort en kwaliteit. Dit Nederlandse merk heeft een rijke historie en draagt niet voor niets het predicaat ‘Koninklijk’. Binnen de collectie van Gazelle vindt u een ruime collectie aan elektrische fietsen, maar ook stadsfietsen, transportfietsen en de wat sportievere fietsen voor uw fietstochten. Dit maakt dat Gazelle een merk is voor iedereen, in het assortiment hebben zij zeker voor ieder wat wils.

Sparta fietsen

Van een Sparta fiets mag u altijd iets bijzonders verwachten: de slogan van dit Nederlandse merk is niet voor niets “Something special”. Van Sparta kunt u dus een apart of eigenzinnig design verwachten, gecombineerd met de nieuwste technologieën. Binnen de uitgebreide collectie van Sparta vindt u werkelijk van alles terug: elektrische fietsen, transportfietsen, elektrische moederfietsen, kinderfietsen en stadsfietsen.

Batavus fietsen

Batavus maakt de grote 3 compleet: Batavus is een zeer bekend en gewaardeerd fietsmerk in Nederland. Van een Batavus fiets kunt u verwachten dat deze zeer comfortabel is en goede prestaties levert, maar ook aan het design van de fiets is veel aandacht gegeven. E-bikes, stadsfietsen, transportfietsen: binnen de collectie van Batavus vindt u een grote verscheidenheid aan fietsen.

Andere fietsmerken

Natuurlijk zijn er ook andere fietsmerken, buiten deze 3 bekende merken. Zo kunt u denken aan Cortina (ook lekker Hollands), of de sportievere fietsen van Cube. De fietsen van Giant zijn altijd tot in de puntjes verzorgd en afgewerkt, net als de fietsen van het wat onbekendere merk Puch. Dit merk roept wellicht herinneringen op aan uw eerste brommer, maar tegenwoordig hebben zij ook een uitgebreide collectie fietsen. Andere grote fietsmerken zijn onder andere:

  • Azor
  • BSP
  • Ghost
  • Multicycle
  • Popal
  • Riese & Müller
  • Scott
  • Sensa