Fietsonderdelen

Marathon Plus Glasscherben

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van uw fiets, maar zeker met intensief gebruik kan uw fiets na verloop van tijd minder presteren. Om uw fiets weer als nieuw te krijgen zijn er verschillende fietsonderdelen te koop, zodat u niet direct een nieuwe fiets hoeft te kopen als er een onderdeel versleten is of kapot is gegaan.

Losse fietsonderdelen

Bij de meeste fietsenwinkels kunt u ook losse onderdelen aanschaffen voor uw fiets. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld zadels, handvatten, een standaard, pedalen of een stuur. Dit is ook handig als u voor u de perfecte fiets heeft gevonden, maar die op één gebied niet helemaal voldoet aan uw wensen. Heeft u bijvoorbeeld die gave e-bike op het oog, maar twijfelt u, omdat u liever een verende zadelpen heeft dan die vaste, die de fiets nu heeft? Dan kunt u eenvoudig zelf de zadelpen kopen en vervangen. Ook onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn, zoals fietsbanden, kunt u gemakkelijk los aanschaffen. Zo houdt u uw fiets langer in topconditie en kunt u er optimaal van genieten.

Onderdelen voor sportieve fietsen

Zeker bij sportieve fietsen zijn losse onderdelen erg gewild. Deze fietsen worden tot het uiterste gedreven en dan kan het zijn dat er wat stuk gaat. Ook is het zo dat veel sportieve fietsen zonder pedalen worden geleverd, omdat de keuze voor een soort pedaal erg persoonlijk is. Het is dan van belang om voor u de juiste pedalen aan te schaffen. Daarnaast kunt u, als u een beetje handig bent, ook zelf sleutelen aan uw sportieve fiets: tegenwoordig zijn losse cassettes, crankstellen en andere onderdelen gemakkelijk verkrijgbaar. Zo wordt uw fiets niet alleen een hulpmiddel voor uw hobby, maar wordt uw fiets zelf uw hobby. Mooier kan haast niet!