Transportfietsen

IMG_2355-bewerkt-bewerkt

De transportfiets is de laatste jaren steeds populairder geworden en dat is niet zonder reden. Zo’n fiets met voordrager is natuurlijk hartstikke handig! Met een transportfiets kunt u lekker veel bagage meenemen, zonder dat er zware tassen aan uw stuur hoeven te hangen. Zeker met een mand of een krat op de voordrager kunt u gemakkelijk van alles meenemen en ziet uw fiets er nog eens extra stoer of opvallend uit.

Robuust en praktisch

Transportfietsen staan bekend om hun robuuste design. Dit maakt ze ideaal als boodschappenfiets of als fiets voor schoolgaande jeugd. Dat deze fietsen heel handig zijn, staat als een paal boven water. Maar dat betekent niet dat er geen aandacht wordt geschonken aan het uiterlijk van de fiets! De laatste jaren heeft het uiterlijk van de transportfiets een flinke gedaantewisseling ondergaan. De transportfiets anno nu voldoet aan de laatste trends. Robuust betekent dus niet saai, zeker niet!

Transportfietsen in alle soorten en maten

Transportfietsen zijn niet langer meer de logge, robuuste fietsen van vroeger. Tegenwoordig kunt u ook transportfietsen krijgen met versnellingen, handremmen, speciaal gevormde voordragers en u kunt kiezen uit alle kleuren van de regenboog. De meeste fietsenmerken hebben transportfietsen opgenomen in de collectie. De transportfietsen van Cortina (Cortina U4 en Cortina U5), Sparta (Sparta Pick-Up) en Gazelle (Gazelle Miss Grace en Gazelle HeavuyDuty) zijn erg bekend! Daarnaast kunt u ook transportfietsen vinden van Batavus, Azor, Giant, BSP, Puch en Popal.

Een mand of krat voorop

Met een mand of krat op uw voordrager maakt u uw transportfiets helemaal af! U geeft zo uw fiets een geheel eigen stijl en u neemt spullen nog makkelijker mee. Rieten manden zijn helemaal hip, zo kunt u kiezen voor rieten manden met of zonder deksel. Maar de laatste tijd zijn de kunststof kratten ook erg in opkomst. Deze gaan lekker lang mee, omdat ze tegen alle elementen bestand zijn. Een rieten mand houdt niet zo van regen, maar een kunststof krat doorstaat een bui met gemak! Een houten krat staat ook erg leuk, zeker als u uw fiets een stoere look wilt geven. Er bestaan tegenwoordig verschillende houten kratten, bijvoorbeeld met opdruk of met speciale houders voor uw koffiebeker!