Moederfietsen

Bloomblackmat_fenan

Fietsen met uw kleine is heel gezond en gezellig, maar soms nog wel een beetje een gedoe. Met een zitje voorop heeft u weinig ruimte om op- en af te kunnen stappen en zeker met twee kindjes mee is het belangrijk dat uw fiets stabiel geparkeerd staat, want ongelukken moeten we natuurlijk niet hebben! Om het fietsen met kinderen makkelijker, leuker en veiliger te maken, zijn de speciale moederfietsen ontwikkeld.

Stabiel en veilig

Een moederfiets heeft extra ruimte tussen stuur en zadel, zodat u ook met kinderzitje voorop gemakkelijk kunt op- en afstappen en dat u tijdens het fietsen volledige bewegingsvrijheid heeft. Maar dat is niet het enige dat een moederfiets zo bijzonder maakt. Zo heeft een echte moederfiets een stabiele, dubbele standaard, zodat uw fiets niet schuin hoeft te staan als u de kinderen in hun zitjes zet (of er juist uit haalt). En om te voorkomen dat het stuur zomaar om klapt, heeft de moederfiets ook een zogenaamd stuurslot. Hiermee kunt u het stuur vast zetten: wel zo veilig! Het stuur is ook nog eens lekker breed, voor nog meer ruimte. Moederfietsen zijn ook voorzien van versnellingen, zodat u ook met zware belading lekker licht kunt blijven rijden.

Voorbeelden moederfietsen

Eigenlijk heeft bijna ieder fietsmerk wel een speciale moederfiets in het assortiment. De volgende fietsen zijn populaire moederfietsen:

  • Gazelle Bloom
  • Batavus Mambo Deluxe
  • Sparta Amazone 4 Life
  • Cortina Roots
  • BSP La Dolce Vita
  • Puch Rhythm

Elektrische moederfiets

Ook op gebied van moederfietsen heeft de tijd niet stil gestaan: tegenwoordig zijn er ook elektrische moederfietsen verkrijgbaar. Hiermee wordt het fietsen met uw kleintjes nog gemakkelijker, omdat u kunt genieten van elektrische ondersteuning. Met twee kindjes en misschien nog wat boodschappen op de fiets kan best wel zwaar zijn, dan is het prettig dat u een beetje een duwtje in de rug kunt krijgen met zo’n elektrische moederfiets. Voorbeelden van elektrische moederfietsen zijn onder andere:

  • Cortina Ecomo Roots
  • Sparta Amazone 4 Life Electric