Fietsen

Sparta-2016-Regular_bikes-Regular.3

De fiets is misschien wel het meest Hollandse product dat er is! Nergens ter wereld is de fiets zo ingeburgerd als hier, in Nederland. Het Nederlandse landschap is perfect voor een fietsrit: over het algemeen vrij plat en de afstanden tussen verschillende plekken zijn allemaal te overzien. Niet raar dat de fiets zo enorm populair is! Vrijwel iedereen heeft er wel één – en vaak ook meer dan één.

Verschillende soorten fietsen

Er zijn zoveel ontwikkelingen geweest de afgelopen jaren binnen de fietsenbranche: voor werkelijk iedereen is er wel een geschikte fiets te vinden. Wilt u een robuuste en onderhoudsarme stadsfiets? Of juist een comfortabele en luxe uitgeruste elektrische fiets? Alles is te koop. We onderscheiden de volgende, meest populaire, fietstypes:

  • Elektrische fietsen: met zo’n e-bike heeft u altijd de wind in de rug!
  • Stadsfietsen: van basic tot luxe, ze bestaan in alle soorten en maten
  • Mountainbikes: voor wie lekker off road wil scheuren en crossen
  • Racefietsen: echte snelheidsduivels vreten kilometers
  • Moederfietsen: veilig en comfortabel met uw kind(eren) op stap
  • Omafietsen: retro fietsen met de kwaliteit van nu
  • Transportfietsen: voorzien van een handige voordrager
  • Kinderfietsen: jong geleerd is oud gedaan!

Bijzondere fietsmodellen

Natuurlijk zijn er ook nog vele andere soorten fietsen. Zo kunt u denken aan bakfietsen (vooral handig in de stad), tandems (plezier voor 2), vouwfietsen (handig in het openbaar vervoer) en lifestyle fietsen (hipper dan deze fietsen wordt het niet!). Bijna teveel om op te noemen! Wanneer u een nieuwe fiets gaat uitkiezen, is het belangrijk om goed na te denken waar u de fiets voor wilt gebruiken en wat voor ritten u er vooral mee af wilt leggen.

Informatie over fietsen

Op deze website vindt u alle informatie die u nodig heeft. U kunt lezen over elektrische fietsen, over de accu, maar ook over de verschillende soorten stadsfietsen. Ook de sportieve rijder komt aan bod: lees de laatste ins en outs over het mountainbiken. Kortom: everything you need to know!