Fietstassen

_K5B3873

Fietstassen mogen gezien worden!

Veel fietstassen zijn tegenwoordig zo mooi dat ze ook regelmatig van de fiets gehaald worden en het eigenlijk amper opvalt dat het fietstassen zijn. Zo ook de afneembare fietstassen van het gezelschap hierboven. De afneembare tas is ongekend populair en kan met zijn “haken” gemakkelijk aan een voordrager of bagagedrager worden gehangen. Eenmaal op de plaats van bestelling is deze er ook zo weer af.

Fietstas of boodschappentas

Waar de fietstassen van origine vooral praktische grote tassen waren zien we nu een enorm aanbod in vele kleuren en maten. De traditionele krantentas is echt wel ingehaald door de mooie, lichte en slim doordachte fietstassen van tegenwoordig. Uiteraard bestaan er nog wel gewoon grote(50+ liter), dubbele fietstassen van duurzaam zeilmateriaal. De behoefte aan een mooi geheel en veel gebruiksgemak lijkt echter de overhand genomen te hebben.

Zoveel merken, zoveel doelgroepen

De grote merken als Basil, New Looxs, Willex, Ortlieb, Thule en Beck hebben allemaal tassen voor een brede doelgroep. Waar Thule en Ortlieb zich vooral op de sportieve gebruiker richten zijn Willex en Beck vooral gericht op de alledaagse fietsers die door weer en wind gaan. Basil en New Looxs richten zich op diverse gebruikers en maken alles van hippe enkele tassen voor op moederfiets tot degelijke enkele tassen die ook als schoudertas gedragen kunnen worden voor de commuter.

Een fietstas op een elektrische fiets

De accu zit bij veel elektrische fietsen slecht verstopt in de bagagedrager. Slecht omdat deze nog heel goed zichtbaar is. Juist elektrische fietsen worden frequent gebruikt en vaak ook voor langere tochten dus zijn erg gebaat bij wat extra bagagemogelijkheid. Niet voor niets dat de fietstassen lekker meeliften met de toenemende populariteit van de elektrische fietsen. Bijna alle moderne fietstassen worden gemaakt met de elektrische fiets in het achterhoofd. Zo moeten ze over de wat grotere bagagedrager heen passen en moet de rug goed vast te zetten zin aan een staande stang van de bagagedrager. Zo is de accu beter verstopt en kunt u nog wat extra bagage meenemen ook! Handig!

Van zadeltas tot stuurtas

Naast de tassen achterop zijn er ook tassen voor aan het stuur, aan het zadel en tassen voor aan de voorkant van de fiets te koop. Wie op fietsvakantie gaat moet immers genoeg mee kunnen nemen op de fiets. Zorg hierbij voor een goede gewichtsverdeling en een fiets die tegen een stootje en wat extra belasting kan!

Ook op de sportfiets

Ze vallen niet zo op, maar zijn toch enorm gewild: De zadeltassen. Het kleinste type fietstas is bijna onmisbaar voor de recreatieve sportfietser. Ideaal om een binnenbandje, een paar bandenlichters en een multitooltje in mee te nemen. U merkt er eigenlijk niets van zo onder het zadel en bij een lekke band onderweg is het euvel zo verholpen! Gemak dient de mens toch?