Fietsmanden

_K5B3774

Een mand op uw fiets is erg handig als u wat extra bagage mee wilt nemen onderweg. Met een mandje aan het stuur of een mandje achterop de bagagedrager kunt u eenvoudig extra spullen meenemen, zonder dat u met zware tassen aan het stuur hoeft te fietsen. Wel zo veilig! Daarnaast is een fietsmand ook nog eens een toevoeging aan uw fiets. Tegenwoordig bestaan er veel leuke, hippe en stoere fietsmanden, waarmee u uw fiets een compleet eigen look kunt geven!

Rieten fietsmand

Erg populair zijn de rieten fietsmanden. Deze fraaie manden staan heel gaaf op bijvoorbeeld de voordrager van een transportfiets. Dat maakt die stoere fiets dan nèt weer een beetje anders. U kunt manden vinden zonder deksel of met deksel. Daarnaast zijn er ook rieten manden die u aan het stuur kunt bevestigen, dus ook als u geen fiets heeft met een transportrek, kunt u een leuke rieten mand monteren.

Metalen fietsmand

Metalen fietsmanden zijn duurzaam en stevig en minder aan slijtage onderhevig dan rieten fietsmanden. Dat is wel een groot voordeel, want als u een fiets heeft die veel buiten staat, dan zal een rieten mand sneller stuk gaan dan een metalen fietsmand. Metalen fietsmanden zijn vaak voorzien van een coating, zodat uw mandje niet snel gaat roesten.

Kunststof fietsmand

Er bestaan ook kunststof fietsmanden, hier kunt u jaren van genieten. Het kunststof is bestand tegen regen en wind, zodat uw mandje zo lang mogelijk als nieuw blijft. Tegenwoordig bestaan er ook mandjes van kunststof die niet van riet te onderscheiden zijn. Erg sfeervol, maar wel met een langere levensduur.

Permanent of afneembaar

Bij het kiezen van een fietsmand kunt u kiezen uit mandjes met een permanente bevestiging of afneembare fietsmanden. Afneembare fietsmanden zijn erg handig bij bijvoorbeeld het boodschappen doen. U neemt de mand mee de winkel in, laad de boodschappen in en u rijdt vervolgens weer naar huis. Eenmaal thuis kunt u het mandje gemakkelijk mee naar binnen nemen om de boodschappen uit te laden. Het voordeel van een fietsmand met een permanent bevestigingssysteem is dat deze veilig is voor dieven: u kunt uw fiets gerust met mandje parkeren, omdat de mand toch niet gemakkelijk verwijderd kan worden. Een afneembaar mandje moet u eigenlijk altijd met u meenemen, omdat deze anders gestolen kan worden.

Een grote of een kleine fietsmand?

In een grote fietsmand passen natuurlijk lekker veel spullen. Echter, wanneer u kiest voor een mandje voorop, dan kunt u nog wel eens wat lastiger parkeren in een fietsenrek. Een klein mandje past beter tussen andere fietsen. Kijk dus goed waar u uw fiets het meeste stalt en kies daar uw fietsmand op uit.

Dierenfietsmand

Er bestaan ook verschillende dierenfietsmanden, zodat u gezellig met uw hondje kunt fietsen. Zo kunt u bijvoorbeeld gemakkelijk naar die mooie uitlaatplaats, die eigenlijk te ver weg is om naartoe te lopen. U kunt kiezen voor een dierenfietsmand voorop of een dierenfietsmand achterop. De manden zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Schaf voor de veiligheid direct een koepeltje aan dat u over de mand kunt plaatsen, zo weet u zeker dat uw viervoeter niet stiekem uit het mandje springt wanneer u onderweg bent.