Fietskarren

Thule_LS_AWK_Chariot_Chinook2_playground_10101609_10101610_100010

Onmisbaar voor actievelingen

De moderne fietskarren van bijvoorbeld Thule en XLC zijn ideaal voor actie gezinnen. Deze karren zijn lekker sportief en breed inzetbaar als kinderwagen, hardloopbuggy en fietskar in 1. Leuk voor de ouders, maar nog leuker voor het kind! De basismodellen zijn al erg luxe en zodra een kindje kan zitten kan het ook in de kinderkar. Zo kun je lekker samen buiten zijn!

Kar of kinderzitje? Safety first!

Voor korte stukjes is een gewoon kinderzitje natuurlijk ook voldoende, maar bij lange fietstochten of als er toch wat zwemspullen mee moeten is een karretje toch wel erg fijn! De meeste fietskarren hebben achter het bankje ook een aardige bagageruimte waar nog best veel in kan. Zo hoeft u geen rugtas te dragen en blijft uw rug lekker droog. Voor een kind is het natuurlijk ook erg leuk om in een karretje te zitten, ruimte om lekker te bewegen en te spelen en toch alles mooi kunnen zien! Bovendien is en fietskar de veiligste manier om een kind te vervoeren. Het frame van de kinderkar werkt als een soort rolkooi en beschermt uw kind veel beter dan een kinderstoeltje dit kan doen. Net als bij een kinderstoel zit uw kind ook in een gordeltje vast aan het stoeltje/bankje. Naast deze bescherming is de kans op omvallen ook nihil. Onderweg een buitje? Niks aan de hand! De regenhoes houdt uw kostbaarste bezit kurkdroog als in een tent!

Hoe gaat dat dan?

U kunt de fietskar gemakkelijk met een koppeling aan uw fiets maken. Bij fietsen met een naaf versnelling heeft u een adaptertje nodig die de standaard wielmoer vervangt en zorgt voor wat meer schroefdraad zodat de koppeling goed vast gezet kan worden. Bij sportfietsen met een snelspanner kunt u de koppeling gewoon tussen de fiets en de koppeling plaatsen en het wiel opspannen zoals gebruikelijk. Voor fietsen met steekassen zijn ook speciale adapters per asmaat (dikte) verkrijgbaar. Wanneer u op de plaats van bestemming bent aangekomen (het strand bijvoorbeeld) parkeert u fiets en koppelt u de kar af. Met het neuswieltje en de pushbar kunt u gemakkelijk met de kar wandelen. Bij sommige modellen kan er ook een groot neuswiel op zodat de kar een volwaardige 3 wieler kan worden. Daarmee kunt u bijvoorbeeld hardlopen of skeeleren.

Fietskar achter een elektrische fiets?

Waarom niet? De rolweerstand die een fietskar genereert wordt gemakkelijk opgevangen door de trapondersteuning van de elektrische fiets. Zo blijft uw fiets licht rijden en kunt u veilig kinderen en/of extra bagage meenemen. De bevestiging is eigenlijk niet anders dan bij een gewone fiets.

Fietskar voor honden of visspullen

Naast de diverse soorten en maten fietskarren om kinderen in te vervoeren zijn er ook diverse fietskarren voor honden of bijvoorbeeld visspullen verkrijgbaar. De fietskar voor honden is ideaal voor kleine tot middelgrote honden. Deze karren zijn vaak dicht zodat de hond er niet zomaar uit kan springen. De karren zijn wat simpeler dan die voor kinderen en zijn daardoor ook wat goedkoper. Voor visspullen heeft vooral het merk Roland wat eenvoudige, maar doeltreffende oplossingen. De Roland Big Boy is al jaren erg populair onder vissers vanwege zn ruime laadbak.