Fietsendragers

makkelijk kan ook

Uw horizon verbreden

Fietsendragers zijn niet alleen handig in geval van nood, ze helpen ons ook dagelijks de horizon te verbreden. Wie fietst voor zijn plezier geniet van het lekker buiten zijn, maar natuurlijk ook van de fiets en de omgeving. Als alle paden rond de woonplaats bekend terrein worden is het extra leuk om ook eens ergens anders te gaan fietsen. Nieuwe fietspaden ontdekken of bijvoorbeeld een Knooppunt route rijden in een andere provincie. Waarom ook niet?!

Welke drager?

Er zijn diverse mogelijkheden om uw fiets mee te kunnen nemen op/aan de auto. Wat voor u het handigst is hangt niet alleen af van de fiets, maar ook van uw auto. Dikwijls zijn de goedkopere oplossingen in de praktijk minder fiets/auto/gebruiksvriendelijk. Daarom is het wel zo verstandig om goed te oriënteren voordat u overgaat tot de aanschaf van een fietsendrager.

Sportfietsen

Heeft u een sportieve fiets dan kunt u de fiets op het dak door middel van dakdragers gemakkelijk vervoeren. Handig als uw auto geen trekhaak heeft! Sportfietsen kunnen ook op trekhaakdragers en achterklepdragers worden vervoerd.

Elektrische of stadsfietsen

Met zwaardere fietsen zoals bijvoorbeeld elektrische fietsen is dit wat lastiger. Deze zijn te zwaar om op het dak of aan de achterklep te vervoeren. Deze kunnen daarom het handigst en het veiligst gewoon achterop de auto op een trekhaakdrager worden vervoerd.  Let u daarbij wel op de toegestane kogeldruk en het maximale laadgewicht van de fietsendrager? Niet elke drager of trekhaak kan zomaar twee elektrische fietsen “dragen”.

Welke auto?

Om te weten wat voor trekhaakdrager geschikt is voor uw auto kunt u het beste even kijken wat voor stekker uw trekhaak heeft. Dit kan een 7- of een 13 polige zijn. Waarbij de 13 polige net iets meer opties heeft (mistlicht, achteruitrijd licht). Heeft u al een imperial of dakdragers dan kunt u op de dwars geplaatste balken ook gemakkelijk een fietsendrager plaatsen.

Waarom moeilijk doen?

Het fijnst in gebruik zijn de luxere trekhaakdragers van bijvoorbeeld Thule, Cykell of Uebler. Deze hebben vaak een doorlopende wielgoot waardoor u in combinatie met een oprijgoot de fiets zo op de juiste plaats kunt rollen zonder deze op te hoeven tillen. Bij de Cykell T2 en T3 fietsendragers en de Thule 917 en 918 kunt u de oprijgoot ook aan de fietsendrager zelf bevestigen zodat deze niet achterin de kofferbak hoeft. Ook is het mogelijk deze fietsendragers door middel van een wieltje zo naar de auto te rollen om deze gemakkelijk op de trekhaak te kunnen bevestigen.